KIKINDSKI OZZ


Još jedan izazov. Nakon uspeha predstave Slavuj i kineski car, sa ansamblom Narodnog pozorišta u Kikindi postavio sam svoju adaptaciju Baumovog Čarobnjaka iz Oza.
U razigranom kostimu Stefana Savkovića , muzičkom aranžmanu Nebojše Stojanovića Bokice i Arpada Balaža, nastala je predstava koja postavlja brojna pitanja i greje dečija srca i maštu.






Predstava je po izboru selektorke Ane Tasić učestvovala u takmičarskom delu Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodije 2011 u Zrenjaninu.

Evo i ocene selektorke:

Čudesan, maštovit i fantastičan svet Frenka Bauma, u predstavi Miodraga Dinulovića je razigrano i fantazmagorično postavljen. Predstava je data kao pozorište u pozorištu: na samom početku glumci nad direktno kažu da igraju predstavu, što ima komične efekte, ali predstavlja i autorefleksivno sredstvo koje, izmedju ostalog, služi da edukuje mladu publiku o pozorištu, da oblikuje njihovu svest o igri, da im pomogne u razumevanju pozorišta.Scenografija je vrlo svedena, ali su kostimi izuzetno bogati, koloritni, bude maštu i efektno naglašavaju osobine likova. Kikindski Čarobnjak iz Oza je jedno bajkovito, radosno putovanje, potraga za ostvarenjem snova. Predstava otkriva jednostavna a esencijalna značenja života - put i potraga su smisao življenja jer se tada pronalaze vrednost i znanje o važnosti prijateljstva i ljubavi, značaju hrabrosti, strpljenja , radoznalosti.
ANA TASIĆ







Коментари